Mindenkinél eljön a fogváltás pillanata, készüljünk fel a kellemetlenre a Fogtündér segítségével.

fogtündér szülő-gyerek sk fog

A "fogtündér" szerepe , hogy az apró jutalmazás segítségével segítsen a gyerekeknek megbirkózni a fogkihullás tényével, amire így várakozva tekinthetnek, ahelyett, hogy aggódnának miatta.

Tapasztalatból tudom, hogy párna alá rejtett fog, bonyodalmat is tud okozni, ezért összegyűjtöttünk néhány ötletet, ami színesebbé teszi az eseményt és nem utolsó sorban megkönnyíti a "fogtündér" életét.

  • Boríték

Készítsetek együtt Fogtündér meghívót. A meghívóra kerüljön rá, hogy ki és mikor hívja a Fogtündért. Majd tegyük bele a mini- borítékba a foggal együtt. A borítékot díszíthetjük csillaggal, fog-mintával.

Kedves Fogtündér-anya, most rajtad a sor: az éj leple alatt kicsempészni a fogat a levéllel és beletenni a válaszlevelet: Itt járt a Fogtündér és persze ne feledkezz meg az apró meglepetésről :)            Tehetsz egy csepp csillámport is a válaszlevélre vagy a borítékra, hisz a tündérek útját, mindig kíséri egy kis csillogás.

  • Üvegcse

Válasz szép alakú üveget, de jó a bébiételes üveg vagy más megüresedett fiola is. Díszítsétek ki csillaggal és fog-mintával. Ebbe kerül a fogacska és a levél.

Reggelre aztán a fog helyére csillogó színes folyadék kerül.  A meglepetést és az "itt jártam" üzenetet tedd az üvegcse mellé.

Csodafolyadék recept: Tegyél  néhány csepp babaolajat a vízbe, így a  csillámpor lebegni fog és nem süllyed az üveg aljára. Színezd néhány csepp ételfestékkel, vízfestékkel vagy tintával.

  • Doboz

Papír-írószer boltban vásárolhatsz mini ajándékdobozt, ami díszítés után máris előlép fogtartóvá. Ha inkább magad készítenéd, szükséged lesz gyufásdobozra, festékre és az elmaradhatatlan fog alakú dekorációra.

Reggelre megtörténik a csoda: fog, levélke ki, ajándék be :)

  • Filc tasak

Szükséged lesz 7 x 17 centiméteres filcre, patentra vagy gombra. Jelöld be az anyagon a 7 centit és a 4 centit, ebbe a jelölésbe kerüljön  a fog alakzat. Vágd ki a fogmintát és ragaszt a megjelölt rész közepére, vigyázz az irányra. Alulról 7 centinél hajts fel és ragaszd össze a két oldalát, kerekítsd le a tetejét. Varrd fel a gombot vagy patentot, ha a gomb mellett döntesz a ráhajtandó rész közepébe vágj a gomb méretétől kisebb x-et, gomblyuknak. kész is vagy az egyedi Fogtündér váró tasakkal:)

Még nincs vége, ne feledd a cserét!!

fogtündér szülő-gyerek sk fog

Mi mindent tehetsz a fog helyére?

-csoki-pénzt

-cukormentes nyalókát /bioboltokban kapható/

-foggal kapcsolatos kifestőt, útkeresőt /ezt magad is megrajzolhatod/

-könyvet az izgő-mozgó fogakról

-apró játékot

-fogápolással kapcsolatos dolgokat,

mert ugye, ez a fogtündéresdi arra is jó, hogy még jobban elmélyüljetek a fogápolás fontosságában.

+ 1 ötlet

Örökítsd meg a pillanatot, készíts  fotót a hiányzó fogú gyermekről!

Szeretjük a kis és nagy meglepetéseket, a csodákat és a Tündéreket, jó érzés a csoda része lenni!